Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen.

Wat is een verhuislift?

De verhuislift, ook bekend als ladderlift of meubellift, is een krachtig hulpmiddel dat uw spullen verticaal naar de gewenste verdieping transporteert. 

Met een indrukwekkende draagkracht van tot wel 400KG en de mogelijkheid om spullen tot 27 meter hoog te vervoeren (op aanvraag hebben we ook een lift die tot 30 meter hoogte kan), is de verhuislift uw onmisbare partner bij elke verhuizing of het liften van uw nieuwe meubels. Of u nu grote meubelstukken, zware dozen of een groot aantal items heeft, de verhuislift kan het allemaal aan. Dit bespaart u niet alleen de fysieke inspanning van het traplopen met zware lasten, maar vermindert ook het risico op schade aan uw waardevolle bezittingen en het gebouw zelf.

Voor meer informatie over onze krachtige Böckerverhuisliften bezoek onze verhuisliftenpagina.

Hoeveel kost het om een verhuislift bij jullie te huren?

Bij Huurverhuislift.nl kunt u zonder extra bijkomende kosten een verhuislift huren. Een verhuislift verhuren wij al voor € 102,- per uur inclusief btw, inclusief ervaren en meewerkende verhuizer/operator. Wilt u een lift huren binnen onze hoofdlocaties in Amsterdam, Den Haag, Veenendaal en Weesp? Dan betaalt u slechts €0,24 per km. Wilt u een lift huren op een locatie daarbuiten? Dat kan ook! Wij rekenen dan €0,80 per km.

Geen onverwachte kosten, maar een duidelijke offerte vooraf. U kunt deze vrijblijvende offerte gemakkelijk opvragen via het aanvraagformulier aan de linkerkant van de website. 

Overzicht tarieven

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen bij Huurverhuislift.nl?

Jazeker, dat kan voor zowel particulieren als bedrijven. Wanneer u het formulier invult krijgt u een gepaste en geheel vrijblijvende offerte toegestuurd per mail. 

Kan ik een verhuislift reserveren als ik nog niet de exacte bezorgtijd weet van mijn bestelling?

Het komt regelmatig voor dat u pas een dag voor de bezorging van uw aangekochte spullen (vaak meubels of witgoed) de exacte bezorgtijd te horen krijgt. Wij krijgen dan de vraag of er wel alvast een verhuislift voor die dag gereserveerd kan worden. Dat kan en is ook verstandig om te doen omdat wij er dan rekening mee kunnen houden in de planning en bovendien alle benodigde informatie al van u hebben. Wij kunnen dan op die dag gelijk een verhuislift naar u toe sturen wanneer er een beschikbaar is. U kunt de verhuislift bij ons als optie voor die dag reserveren.

Het is het beste als u vervolgens met de leverancier van uw aangekochte spullen in de middag probeert af te spreken, dan heeft u de meeste kans dat er gauw een verhuislift beschikbaar is. Zodra u de exacte tijd weet, neem dan direct contact met Huurverhuislift.nl op via
+31(0)88-6185300 zodat wij de verhuislift naar u toe kunnen laten komen op hetzelfde moment als de leverancier.

Een andere optie is dat u ons direct in contact brengt met uw leverancier. Dan kunnen wij nog gerichter werken en direct met de leverancier de datum en tijd afstemmen. 

Kan ik ook met spoed of last-minute een verhuislift huren?

Heeft u met spoed of last-minute een verhuislift nodig? Geen zorgen, bij Huurverhuislift.nl begrijpen we dat sommige situaties snel handelen vereisen. Bel voor spoed of last-minute met: +31(0)886185300.

Of het nu gaat om een onvoorziene verhuizing of meubels die niet door het trappenhuis blijken te passen, wij staan klaar om u snel en efficiënt van dienst te zijn. Met onze flexibele service kunt u op zeer korte termijn een verhuislift huren, inclusief een ervaren operator voor veilig en moeiteloos tillen op grote hoogte. Onze snelle responstijden en betrouwbare service zorgen ervoor dat uw last-minute behoeften zonder gedoe worden ingevuld. Kies voor Huurverhuislift.nl voor uw spoedeisende verhuisliftbehoeften.

Heb ik een vergunning nodig voor de verhuislift?

In principe niet, want onze verhuisliften zijn zo ontworpen dat ze compact en wendbaar zijn, waardoor we de weg niet hoeven blokkeren en er geen noodzaak voor een vergunning is (in tegenstelling tot bij grote kraanwagens). 

Wanneer we toch de doorgaande weg moeten blokkeren op een druk tijdstip is een vergunning, Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) genaamd, meestal noodzakelijk. Deze kunt u tegen betaling door Huurverhuislift.nl laten aanvragen voor een zorgeloze en veilige liftopdracht (alleen in Amsterdam).

Kijk voor meer informatie op onze vergunningspagina

Wat is het verschil tussen een verhuislift, meubellift, ladderlift en liftwagen?

Er is geen verschil tussen een verhuislift, meubellift, ladderlift en liftwagen. Het zijn andere benamingen voor hetzelfde. 

Een opbouwlift is wel wat anders. Dit is namelijk een lift die niet op een voertuig staat. Deze wordt handmatig gemonteerd en is te gebruiken voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals tuinen, stegen en plekken binnenshuis. 

Wat is een opbouwlift?

Een opbouwlift, ook wel opbouwverhuislift of bouwlift genoemd, is een lift die niet op een voertuig staat. Deze wordt handmatig gemonteerd en is te gebruiken voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals tuinen, stegen en plekken binnenshuis.

Een opbouwlift heeft een hoogtebereik van 13 meter en een draagkracht van 150 kg. 

Voor meer informatie over onze opbouwliften bezoek deze pagina

Wanneer is het aan te raden om een verhuislift te huren?

Als je veel spullen moet verhuizen naar een hoger gelegen verdieping en je niet eindeloos de trap op en neer wilt lopen. Of wanneer je spullen hebt die niet door het trappenhuis of in de binnenlift passen. 

Een verhuislift huren versnelt het proces van het omhoog of omlaag brengen van uw spullen, zeker omdat deze bij ons bemand wordt door een meewerkende vakbekwame verhuisliftoperator. 

Kan ik bij jullie ook een bemande verhuislift voor 1 uur huren?

Jazeker, dat kan. Onze verhuisliften zijn vanaf 1 uur te huur en dit is inclusief vakkundig en meewerkend verhuizer. 

Is het belangrijk dat ik bij mijn aanvraag aangeef wat ik wil liften?

Ja, dat is erg belangrijk omdat wij zo voor u een gepaste en gerichte offerte kunnen opstellen, zodat u nooit te veel betaalt bij Huurverhuislift.nl. De ervaring leert namelijk dat mensen denken dat het liften van meerdere meubels of andere objecten veel langer duurt dan in werkelijkheid het geval is. Als u bij ons aangeeft wat u precies wilt liften kunnen wij een goede tijdsinschatting maken en u een passende vrijblijvende offerte sturen. 

Wat kun je allemaal liften met een verhuislift?

Eigenlijk alles, als het maar binnen de draagkracht van 400 kilo en de maximale hoogte van 27 meter valt (verhuislift van 30 meter op aanvraag) en door het raam of balkon past.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Complete verhuizingen
 • Meubels (1 of meer items)
 • Keukens en keukenbladen
 • Witgoed/Apparaten
 • Kunstwerken
 • Meubilair voor het dakterras
 • Zonnepanelen
 • Bouwmaterialen
 • Bouwafval
 • Vloeren (laminaat, tegels, vloerbedekking)
 • Etc.

Wat moet ik voorbereiden voordat jullie komen?

Probeer twee parkeerplekken vrij te houden onder uw raam, want het is het beste als wij met de verhuislift recht voor uw huis kunnen staan. Op deze manier belemmeren we het verkeer zo min mogelijk. 

Maak het raam vrij of haal dit er alvast uit, indien mogelijk (wij kunnen u daar eventueel ook bij assisteren). 

Het enige wat u verder hoeft te doen is zorgen dat alle te liften spullen klaarstaan. Wij beschikken over dekens om de spullen veilig verticaal te transporteren op de verhuislift. 

Wat als de opdracht langer duurt dan verwacht?

Mocht dit onverhoopt gebeuren dan verlengen wij de opdracht, mits de planning dit toelaat. Huurverhuislit.nl rijdt met meerdere verhuisliften, dus de kans is groot dat dit lukt. 

Wat is de draagkracht van een verhuislift?

Onze verhuisliften van Huurverhuislift.nl bieden een indrukwekkende draagkracht van tot wel 400KG, waardoor ze de ideale keuze zijn voor vrijwel elke verhuizing. Of het nu gaat om grote meubelstukken, huishoudelijke apparaten of verhuisdozen, onze verhuisliften kunnen de klus klaren, zolang de items door het raam of balkon passen.

De flexibiliteit en kracht van onze verhuisliften betekenen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe u uw zwaarste bezittingen naar uw nieuwe woning gaat verplaatsen. Met onze service kunt u erop vertrouwen dat vrijwel alles wat door het raam of op het balkon past, veilig en efficiënt naar elke gewenste verdieping kan worden getild. Dit elimineert niet alleen de fysieke inspanning en tijd die nodig zijn voor het dragen van zware items via trappen, maar minimaliseert ook het risico op schade aan uw spullen of aan het trappenhuis.

Wat zijn de afmetingen van een verhuislift?

Hieronder vind u de specificaties van onze vershuisliften:

Lengte: 6 meter
Breedte: 2,80 meter (met uitgeklapte spiegels)
Doorrijhoogte: 2,80 meter

Afmetingen plateau/bak (draaibaar):
Uitgeklapt: 270 x 180 centimeter
Bak: 150 x 90 centimeter

Masthoogte: maximaal 30 meter
Massa ledig voertuig: 3500 kilo

Klik hier om een afbeelding van de specificaties te bekijken.

Hoe hoog kan een verhuislift komen?

De verhuisliften die wij verhuren kunnen allemaal liften t/m 27 meter hoogte, dit is ongeveer 8 verdiepingen hoog. En we hebben een lift op de standplaats Veenendaal die t/m 30 meter hoogte kan. Het is wel belangrijk om te weten dat hoe hoger je moet liften, hoe dichter je tegen een pand aan moet kunnen staan. 

Kan een verhuislift ook tegen een glazen balkon staan?

Ja, dat kan, want Huurverhuislift.nl heeft een speciale glasplank om tegen glazen balkons aan te staan.

Alleen komt het soms voor dat we ver van het pand af moeten staan en dit zorgt ervoor dat de druk van de lift tegen het glazen balkon te groot wordt, waardoor de kans op breken aanwezig is. Huurverhuislift.nl heeft voor dat soort gevallen de zogeheten glazenbalkonbok ontwikkeld. (Let op: deze moet wel opgebouwd worden door 2 medewerkers van Huurverhuislift.nl).

Als u een glazen balkon heeft, geef dit dan aan bij uw aanvraag, dan kunnen wij met u meekijken op Google Maps hoe de situatie bij u is om een gepast voorstel te kunnen doen. 

Kan ik bij mijn verhuislift ook rijplaten bestellen?

Ja, bij Huurverhuislift.nl is het mogelijk om rijplaten te bestellen waar de verhuislift op kan staan. Rijplaten maken het mogelijk om met de verhuislift op gras of een slechte ondergrond te staan. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@huurverhuislift.nl.

Is het mogelijk om een verhuislift zelf te bedienen?

Wij verhuren enkel verhuisliften met een meewerkende operator/ervaren verhuizer zodat u nooit zelf een verhuislift hoeft te bedienen.

Bij het plannen van uw verhuizing is het cruciaal om niet alleen te denken aan het transport van uw bezittingen, maar ook aan de veiligheid en efficiëntie van dit proces. Daarom bieden wij bij onze verhuisliftverhuur een ongeëvenaarde service die verder gaat dan alleen het leveren van de lift. Wij begrijpen dat het bedienen van een verhuislift specialistische kennis vereist, daarom zorgen wij ervoor dat elke verhuislift vergezeld wordt door een meewerkende operator – een ervaren verhuizer die expert is in het veilig en effectief werken op grote hoogte. 

Met een professionele vakman aan uw zijde, die bekend is met alle ins en outs van het werken met een verhuislift, garanderen we niet alleen de veiligheid van uw waardevolle bezittingen maar ook een soepel en veilig verloop van uw verhuizing.

Kan ik als bedrijf ook een verhuislift bij jullie huren?

Bij Huurverhuislift.nl begrijpen we de unieke behoeften van bedrijven als het gaat om te liften objecten (zoals meubels) en leveringen. Daarom bieden we een flexibele en betrouwbare verhuisliftservices op locatie, aangepast aan de specifieke eisen van uw onderneming. Wij hebben veel ervaring met het werken voor bedrijven, groot en klein, zoals meubeltransporteurs, keukenbedrijven, bouwbedrijven, transportbedrijven en stylingbureaus. 

Wanneer u het formulier zakelijke offerte invult ontvangt u spoedig een gepaste offerte voor een verhuislift, afgestemd op uw zakelijke vereisten. Met de mogelijkheid om op factuur te werken, vereenvoudigen we het administratieve proces. U kunt direct na goedkeuring van uw eerste aanvraag bij ons op factuur werken. 

De betrouwbaarheid van onze verhuisliftservice wordt ondersteund door onze punctualiteit; wij zorgen ervoor dat onze verhuisliften in principe altijd op tijd zijn, zodat uw team niet onnodig hoeft te wachten op een verhuislift. Dit wordt mogelijk gemaakt door ons uitgebreide wagenpark aan verhuisliften en een flexibel inzetbaar team. Ook voor spoedopdrachten of last-minute verzoeken staan wij klaar om uw bedrijf te ondersteunen.

Kies voor Huurverhuislift.nl en ervaar een soepele, efficiënte en betrouwbare verhuisliftservice die speciaal is ontworpen om aan de logistieke behoeften van uw bedrijf te voldoen. Met ons aan uw zijde wordt elke verhuizing of levering een naadloos en stressvrij proces.

Zijn jullie verhuisliften milieuvriendelijk?

Bij Huurverhuislift.nl vinden wij duurzaamheid erg belangrijk, vandaar dat onze verhuisliften op de nieuwste Euro-6 auto’s staan, zodat de CO2-uitstoot tot een minimum wordt beperkt. Wij voldoen hiermee aan de milieunormen om in steden te mogen liften. 

Inmiddels zijn we ook al in het trotse bezit van enkele verhuisliften met elektrische motor. Mocht u interesse hebben in een elektrische verhuislift, geef dit dan aan bij uw aanvraag. Let op: deze werkt wel langzamer, dus de kosten zullen hoger uitvallen. 

Hoe kan ik het beste een verhuislift huren?

Onze verhuislift is per uur te huur en u krijgt er een vakkundige meewerkend verhuizer bij die u assisteert met de werkzaamheden op hoogte. De verhuislift kan worden aangevraagd via onze website (formulier links op de website), terugbelverzoek (rode knop op de homepage) of telefonisch tijdens kantooruren via:
+31(0)88-6185300, ook voor spoed en last-minute. 

Wat zijn de contactgegevens van Huurverhuislift.nl?

Het hoofdkantoor van Huurverhuislift.nl is gevestigd op de Abberdaan 192, 1046 AB in Amsterdam. Telefonisch kunt u contact met ons opnemen via ons algemene nummer:
+31(0)88-6185300. Alle aanvragen gaan via dit algemene nummer. Wilt u toch de directe contactgegevens weten van onze filialen kijk op de contactpagina.

Daarnaast kunt u per e-mail contact met ons opnemen via: info@huurverhuislift.nl Op werkdagen beantwoorden wij uw mail direct.

Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor particulieren (of vul het formulier in links op deze pagina) of bedrijven